Open House Worldwide

Cu ceva vreme în urmă, trecând prin centrul Bergenului, am remarcat niște afișe colorate pe unul dintre magazinele centrale în eternă renovare. De curiozitate ne-am apropiat să vedem ce vor să facă în locul respectiv, dar spre uimirea noastră afișele erau despre un eveniment arhitectural internațional la care participa și urbia noastră măruntă pentru prima oară!

Toate ca toate, dar atenția ne-a fost atrasă de participarea uneia dintre casele noastre favorite din Bergen, pe care o ”vizităm” de la distanță în fiecare an (riguros, ca ceasul, anotimp de anotimp), cu pretextul creșterii fitness-ul personal (ca orice casă din Bergen se află pe vârful unui deal..). Normal că nu puteam rata ocazia de a scotoci prin casa omului și de a vedea, în sfârșit, cum și-a decorat și interioarele.

Am pus ceva detalii despre eveniment mai jos.

Despre Open House Worldwide

Open House Worldwide este o rețea de peste 50 de organizații care organizează evenimente în jurul designului și arhitecturii urbane în diverse orașe din lume. În jur de 1-2 milioane de oameni au participat în 2019 (așa susține site-ul organizației: open house worldwide). Totul a pornit de la o fundație din Marea Britanie, care administrează rețeaua de orașe participante. Până acum sunt în jur de 53 de orașe ”deschise” printre care Bergen și Oslo. Durata și perioada evenimentului este foarte dependentă de orașul care organizează festivalul și destul de răspândită de-a lungul anului.

https://www.openhouseworldwide.org

Despre Open House Bergen

Festivalul berghenez s-a desfășurat sâmbătă și duminică listând cam 18 locații, printre care clădiri publice (muzee, opera, sediul central al pompierilor, restaurante), dar și arhitecți prezentându-și casele proprii sau case particulare din portofoliul lor. Noi am reușit să vizităm (cu mașina și cunoscând bine fundăturile Bergenului) 3 case sâmbătă și 5 duminică, fiind totuși o distanță relativ considerabilă de parcurs între case și nu întotdeauna cu locuri de parcare libere. Am ales doar case particulare, pe care nu le putem vizita cu ușurință, în defavoarea clădirilor publice.

Topul preferințelor

În articolele următoare plănuiesc să prezint fiecare dintre casele vizitate dar, deocamdată, iată topul preferințelor mele:

  1. Enebolig Wiik
  2. Villa S
  3. Store Starefossen

Mențiune specială: Trevilla Molden

2 gânduri despre „Open House Worldwide

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s