Oslo Design Fair sau cum mi-am făcut cadou de ziua mea

Interesul meu pentru decorațiuni interioare a început undeva prin liceu când colecționam cu pasiune Elle Deco. Nu știu cât am învățat din articolele citite dar mi-am format o părere destul de sigură despre ceea ce îmi place și cum aș vrea să arate casa mea. Pasiunea a crescut în intensitate de când ne-am mutat în nord, fiind încurajată de numeroasele magazine, galerii și discuții îndelungate despre lumini, lumânări, parfumuri de cameră, vaze, mici obiecte decorative, mobilier și iarna nordică. Evident că atunci când am dat peste un eveniment în care industria scandinavă se reunește pentru a-și prezenta noutățile, am cumpărat biletele de avion, am rezervat hotelul și am înscris Arhituziast pe lista vizitatorilor.

Oslo Design Fair este un eveniment închis, doar pentru industrie, dar și cu presă sau mici firme. Cum între timp ne-am înregistrat și noi o micro-companie, am considerat că e cazul să pun experiența de blogger la încercare. Mai mult perioada de desfășurare a fost 25-27 ianuarie 2023, chiar înaintea aniversării zilei mele de naștere. Așadar drumul ni s-a așternut sub picioare pentru o experiență nouă.

Ce este un Design Fair?

Pe scurt este o expoziție, dar … cu avantaje. Oferă o platformă care facilitează întâlnirea producătorilor cu vânzătorii, creând oportunități pentru prezentarea produselor noi. Aici se înlesnesc contracte de vânzare-cumpărare, se aleg produsele pentru sezonul următor și se atrag distribuitori noi. Anual au în jur de zece mii de vizitatori, printre care designeri, decoratori, arhitecți, fotografi, jurnaliști și bloggers. Este locul unde trebuie să fii dacă vrei o deschidere spre piața norvegiană.

Tematica lui 2023 este Patos

Decoratorii expoziției au mizat pe crearea unor spații care să atingă o coardă emoțională folosind materiale, lumini și culori care să stimuleze simțurile și care să atragă atenția asupra unor detalii cu șanse să devină surse de inspirație. Emoțiile puternice sunt motorul creativității și al expresivității, în special pentru artiști, dar nu numai. Subiectivitatea sentimentelor și a emoțiilor proprii conturează preferințele, plăcerile și experiențele personale.

Intenția este lăudabilă, dar cel puțin pentru mine partea artistică nu s-a simțit decât la un nivel aproape subliminal. Printre culori, forme și materiale cel mai pregnant s-a simțit avântul negustoresc. Asta nu înseamnă că nu m-am bucurat de fiecare stand, oprindu-mă acolo unde simțurile estetice și plăcerile personale au fost stimulate mai abitir.

Tematica reală: vine Paștele!

Inserați mai mult sau mai puțin timizi printre vaze, flori și lumânări am găsit iepurași, puiuți și alți vestitori de primăvară în nuanțe de galben și verde. Pe o latură am dat și de 2 standuri cu câteva rămășițe de la crăciun cu puțin public interesat. Printre vietățile prevestitoare de primăvară am dat și de un melc frumos, însoțind o mini vază, de la Dottir, una din companiile mele preferate. Cu această ocazie am aflat de noua lansare pentru sezonul de iarnă, ba chiar am văzut și o poză, dar am promis să nu arat și să nu povestesc nimic. Dar, este însă cu siguranță pe lista mea de cadouri.

Am mai văzut și ni s-a făcut o demonstrație, ba chiar am primit și o Coca-Cola pe gratis: un deschizător foarte șmecher. De fapt nu puteam să ne lămurim ce e, părea un fel de mini butoiaș, până când nu ne-a arătat doamna de la stand. Vrem!

Practicalități

  • Când: ianuarie și august în fiecare an
  • Costă: 375 nok (cca 35 €) Atenție: număr fiscal obligatoriu pentru ridicarea biletelor, care sunt nerambursabile.
  • Unde: NOVA Spektrum, Messeveien 8, 2004 Lillestrøm
  • Cum se ajunge: 10 minute de mers de la gara din Lillestrøm. Trenul face 11 minute din gara centrală din Oslo sau 12 minute din Aeroportul Gardermoen (Oslo). Există și un autobuz care ajunge în Lillestrøm, dar nu am încercat varianta asta.

2 comentarii

    • Da, și noi am încercat să plecăm cu un melc (tot o vază) dar e doar expoziție, fără vânzare. Adică se fac vânzări dar pe contract en-gros, pentru cei fără butic exista varianta cu testatul mărfii. Am reușit să găsim vaza într-un magazin din Danemarca 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s